KDU.breadcrumbs.homeOkresy Karviná Aktuality Co dělají poslanci ve volném čase?

Co dělají poslanci ve volném čase?

Přidáno 31. 5. 2024
Možná jste se někdy při nočních jednáních poslanecké sněmovny zamysleli nad tím, jestli mají vůbec poslanci nějaký volný čas a jak ho tráví. No, každý to má asi jinak, nicméně jednou z aktivit paní poslankyně Pavly Golasovské je i komunitní zahrada U Jozífka v Oldřichovicích a co všechno se tam dá dělat?
Byl to nápad z doby před několika lety, nepříliš využívaný pozemek mezi rodinnými domy, kde rostla jen tráva a nic víc. Čili ideální místo pro to, aby zde vznikla komunitní zahrada, kde se mohou zastavit maminky nebo tatínkové na procházce se svými dětmi a strávit čas na herních prvcích nebo tady uspořádat třeba sousedskou snídani, zábavné odpoledne, kabelkový den a v zimě slavnostně zahájit vánoční čas živým Betlémem. Co zde ale pravidelně probíhá je například věšení na plot přebytků výpěstků zahrádkářů nebo přímo výpěstků paní poslankyně a ten, kdo je může využít, tak si je třeba odnese domů a něco dobrého si z nich uvaří - na jaře to jsou bylinky nebo sazenice, na podzim domácí jablíčka. To všechno se dá vymyslet z jedné opuštěné zahrady a není to ani zdaleka všechno.