KDU.breadcrumbs.homeOkresy Opava Aktuality Seniorfest na Hlučínsku měl již druhý ročník, tentokrát s podtitulem „Senioři na Hlučínsku se baví“.

Přidáno 26. 7. 2023
Tato akce, jak již samotný název napovídá, je akce určená především seniorům, seniorským klubům a spolkům. Seniorfest je na Hlučínsku prvním festivalem, který se zaměřuje na zachování uměleckých tradic a slezského nářečí od těch nejpovolanějších, a to od seniorů z Hlučínska.
Senioři předvádějí, že i ve starším věku je kultura důležitá, obohacuje společnost o ty prvky, které pomalu zanikají. To jsou bezesporu slezské nářečí, písně, tance a další aktivity. Po úspěšném prvním ročníku pořadatelé neváhali na tuto akci navázat a zorganizovali jeho pokračování. A je vidět, že senioři na Hlučínsku se chtějí a umí bavit. A tak nemají čas stárnout. Berme si z nich příklad. Už teď se těšíme na další ročník.

Andrea Matýsková, Centrum pro seniory Trojlístek