KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality 5.zasedání OV KDU - ČSL Ostrava

5.zasedání OV KDU - ČSL Ostrava

Přidáno 23. 9. 2019
Celostátní petice Voda nad zlato se bude podepisovat i v Ostravě
V okresní kanceláři KDU-ČSL v Ostravě se uskutečnilo  5.zasedání okresního výboru s polu s předsedy místních organizací. OV byl seznámen s přípravou krajské nominanční konference pro volby do zastupitelstva kraje 2020, které se uskuteční v pátek 4.října v Domě farnosti v Porubě. O místo lídra kandádtky bude usilovat dosavadní náměstek hejtmana Lukáš Curylo z Ostravy-Poruby. Voliteli na této konferenci budou i ostravští členové krajského výboru spolu s dalším zvoleným volitelem E.Dvorským.
Následně  se lidovci se seznámili s celostátní Petici za ústavní ochranu vody a půdy  pod názvem "Voda nad zlato". Předseda okresní organizace br.Z.Pražák vyzdvihl důležitost této akce a  vyzval všechny předsedy  a členy místních organizací k aktivnímu zapojení se do této podpisové akce. Připravený petiční stánek spolu s podpisovými listinami a propagačními letáky zatím stál v okresní kanceláři. Jednotlivé místní organizace si jej dle rozpisu převezmou  a na veřejných prostranstvích budou podpisy sbírat. Přejme si, abychom v Ostravě  měli na petičních arších podpisů co nejvíce !