KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality Protestního pochodu a demonstrace v Ostravě se zúčastnili také lidovci.

Protestního pochodu a demonstrace v Ostravě se zúčastnili také lidovci.

Přidáno 7. 3. 2018
S projevem na Masarykově náměstí vystoupil náměstek primátora Zbyněk Pražák.
Protestního pochodu proti zvolení poslance KSČM Ondráčka předsedou komise PSP pro dohled nad GIBS  Ondráčka se v Ostravě v pondělí 5.března se zúčastnili i členové OV KDU-ČSL v Ostravě Vl.Stuchlý, B.Buchta, Fr.Staněk, Vl.Gelnar J.Dostál (viz foto) se svým předsedou a náměstkem primátora Zbyňkem Pražákem. Na akci přijel  i senátor  a krajský předseda KDU-ČSL Jiří Carbol.
V cílovém místě pochodu na Masarykově náměstí vystoupil Leo Žídek, místopředseda Konfederace politických vězňů. Se svým příspěvkem vystoupil rovněž náměstek primátora Zbyněk Pražák, který mj.řekl: " Vystupujeme tady na Masarykově náměstí pod symbolem demokracie, kterým  je Mariánský sloup. Právě ten byl po roce 1948 odstraněn a nahrazen sochou milicionáře. Až v roce 1992 byl sloup obnoven a vrácen zpět  na toto máměstí. Nelze proto připustit aby demokracii v České republice umlčovali bývalí komunisté a estebáci".