KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality Lidovci ve Staré Bělé slavili Den matek

Lidovci ve Staré Bělé slavili Den matek

Přidáno 13. 5. 2019
Sváteční nedělní dopoledne věnované maminkám nepokazilo ani nepříznivé počasí.
Druhou květnovou neděli, která je věnována našim maminkám oslavili  spolu s farním společentsvím starobělští lidovci.
Jelikož letošní květen je ve znamemí deště a chladu museli se organizátoři této skutečnosti přizpůsobit. Nemohla se tak plánovaná akce uskutečnit jako každoročně na farní zahradě.
I připravený skákací lidovecký hrad pro děti musel zůstat v úschově.
Přesto oslava Dne matek byla velmi zdařilá.
Při východu z kostela po ranní i dopolední mši sv. obdržela každá maminka  od dětí květinu a kartičku s přáním ostravských lidovců.
Maminky, babičky, děti, mládež i muži, všichni  byli pak pozváni na posezení s pohoštěním do farního sálu. Podával se čerstvý chleb se sádlem a škvarkami domácí zákusky i jiné dobroty. Přišlo vhod i svařené víno. Panovala velmi přátelská pohoda, děti skotačily ve vedlejsí místnosti určené právě jim.
Místopředseda místní organizace Vladimír Gelnar při této příležitosti pozval všechny zúčastněné k nastávajícím volbám do Evproského parlamentu, vysvětloval a odpovídal na  mnohé dotazy týkajících se voleb. Připraveny byly k rozebrání rovněž tiskoviny a propagační materilály předních kandidátů do EP.