KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality Ostrava měla na Sjezdu KDU-ČSL i oslavách 100 let strany početné zastoupení.

Ostrava měla na Sjezdu KDU-ČSL i oslavách 100 let strany početné zastoupení.

Přidáno 3. 4. 2019
Do Brna přijeli ostravští delegáti, významní hosté, i účastnící stoleté oslavy strany.
Početné zastoupení na Sjezdu KDU-ČSL v Brně měla ostravská organizace.
Ostravu zastupovalo sedm delegátů v čele se svým předsedou Zbyňkem Pražákem. Delegáty byli dále, náměstek hejtmana Lukáš Curylo, bývalý poslanec Petr Kudela, místostarostka Mariánských Hor Jana Pagáčová, krajská zastupitelka Věra Pražáková,ředitel divadla Ilja Racek a ředitel IT společnosti Miroslav Paul.
Jako host byla na Sjezd pozvána MUDr.Růžena Mašková, která obdrželá ocenění předsedy strany. Dále Ing.Rostislav Sochorec, který po ukončení Sjezdu spolu s nově zvoleným předsedou strany Markem Výborným uctil  u památníku svého popraveného  otce ve vestibulu budovy Ústavního soudu jeho památku.
Delegáty Sjezdu pozdravil v Ostravě působící předseda Konfederace politických vězňů pan Leo Žídek.
Na nedělní oslavy 100 let založení lidové strany  přijeli KDU-ČSL podpořit mnozí ostravší členové KDU-ČSL spolu se svými rodinnými příslušníky.
Podle ohlasu účastníků Sjezdu i oslav se všichni domů vraceli s uspokojením, s naději i s příslibem do nastavajícího období. Novému vedení strany přejeme jen vše dobré.