KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality Do Ostravy přijel Hayto Josef Okamura

Do Ostravy přijel Hayto Josef Okamura

Přidáno 12. 4. 2019
Návštěva ostravské radnice, charitního domova, TV NOE i okresní kanceláře KDU-ČSL.
Kandidát za KDU-ČSL do Evropského parlamentu, aktivista, tlumočník a pražský zastupitel Hayato Josef Okamura přijel do Ostravy u  příležitosti dvojího promítání filmu Bratři Okamurové v rámci festivalu  "Jeden svět".
Volno mezi promítáním filmů v úterý 9.4. mu připravili členové místní ostravské lidovecké organizace,celým dnem jej provázel.Vl.Gelnar.
Milého přijetí se dostalu Hayato Okamurovi v Charitní domově Sv.Václavav Ostravě Heřmanicích, kde se setkal s ředitelem Jaroslavem Doleželem i s obyvateli domova. Vysvětloval jim záludnosti politiky a odpovídal na četné dotazy.
Následovala návštěva u náměstka primátora Zbyňka Pražáka na ostravské radnici.
Z.Pražák seznámil svého hosta s aktuální politickou situaci v Ostravě, postavení lidovců v ní, hovořil o dosažených úspěších ve své funkci a o dalších svých plánech. Jako člen městského výboru KDU-ČSL v Praze ocenil H.Okamura pozornost, kterou KDU-ČSL v Ostravě prostřednictvím svého náměstka primátora věnuje sociální problematice na rozdíl od Prahy.
Při krátké návstěvě v Televizi NOE byl zajištěn přímý vstup H.Okamury do živého  vysílání.
Jeho den v Ostravě byl zakončen setkáním se členy okresního výboru KDU-ČSl v Ostravě na okresní kanceláři. Bohatou diskuzi ukončil povzbuzením všech zúčastněných k aktivní účasti ve volbách do Evropského parlamentu, které se budou konat v květnu.