KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality V Ostravě končí výroční členské schůze místních organizací.

V Ostravě končí výroční členské schůze místních organizací.

Přidáno 1. 3. 2018
Komunální volby 2018 jsou pro ostravské lidovce velkou výzvou.
Místní organiazce KDU-ČSL v Ostravě ukončují v těchto dnech své výroční členské schůze. Ačkoliv v tomto roce nebyly VČS volební, přesto jejich důležitost byla pro  členy značná. Schůze proběhly v Hrabové, v Krásném Poli, Porubě, na Jihu, v Mariánských Horách, ve Staré Bělé, v Třebovicíh, v Polance, ve Slezské i Moravské Ostravě, ve Vítkovicích, ve Zbyslavicích v  Klimkovicích. Mnohé shůze naštívil okresní předseda Zbyněk Pražák, dále pak místopředsedové OV Fr. Vaštík, Vl.Gelnar, Vl.Stuchlý a exposlanec Petr Kudela. V Mar.Horách a ve St.Bělé uvítali přítomni i předsedu Pavla Bělobrádka. Ve všech organizacích, mimo zprávu o činnosti za uplynulé období, se účastníci velmi zajímali o současnou politickou situaci a postavení naší strany v ní.
Dále proběhla informace  o připravovaných letošních aktivitách - krajská programová konference, Den KDU-ČSL v Ostravě, možnost návrhu pro změnu Stanov, přeregistrace členské základny.
Nejdůležitějším bodem jednámí všech schůzí  byla příprava místních organizací na letošní komunální volby a sestavování kandidátek do obvodních a obecních zastupitelstev.
Okresní předseda Zbyněk Pražák všem přítomným zdůraznil: "Letošní komunální volby jsou pro ostravskou organizaci velkou výzvou a motivací. Aktivní zapojení všech členů je základní podmínkou úspěchu."