KDU.breadcrumbs.homeOkresy Ostrava - město Aktuality Významné životní výročí Václava Wariše.

Významné životní výročí Václava Wariše.

Přidáno 7. 10. 2019
Aktivní účastník a pamětník lidoveckých událostí před i po Listopadu 1989 oslavil 80 let.
Dlouholetý okresní tajemník KDU-ČSL  Opavě Václav Wariš oslavil významné životní jubileum.
Jubilant vstupoval do tehdejší Lidové strany již v roce 1968. Ihned se zapojil do stranické práce  a prošel funkcemi jak na místní tak na okresní opavské úrovni.
Ke svému lidovectví a vždy hrdě hlásil, vyznačoval se přirozenou autoritou a respektováním křesťanských zásad. Typický byl jeho lidský přístup k lidem.
Ještě před revoluci v r.1989 se zapojil do  Obrodného proudu v  tehdejší ČSL. Byl přímým účastníkem sněmu v SAVARINU v Praze Na Příkopech na podzim roku 1989. Na tuto událost ve svém životě je i po tolika letech dostatečně pyšný a dovede o ní poutavě vyprávět.
Po revoluci nastala dálší fáze jeho angažovanosti  v nové  KDU-ČSL.
Mnoho let pracoval jako obětavý opavský okresní tajemník. Památná byla jeho stará škodovka, se kterou poctivě objížděl všechny místní organizace v okrese Opava.
V současné době i přes svůj věk je obdivuhodný jeho zájem o dění ve straně v Opavě i na celostátní úrovni. Je vždy v obraze dění, ralisticky argumentuje a a aplikuje zkušenosti na aktuální dobu a může být příkladem mladší generaci.
 U příležitosti oslavy osmdesátin sešli se v Opavě všichni jeho bývali spoluracovníci ze všech okresů MSL kraje, nejenom aby Václavovi bláhopřáli, ale aby si i zavzpomínali na svou práci pro KDU-ČSL, na dobu, kdy práci na počítači se museli všichni teprve učit, na dobu, kdy neexistoval internet ani sociální sítě.
Náš vážený a milý Václave,
přejeme Ti všechno dobré !